BATMAN / MERKEZ - Batman Sosyal Bilimler Lisesi

Mrt

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında okulumuz Felsefe Öğretmeni M.Zeki TAŞ danışmanlığında "Göç ve Uyum" paneli gerçekleştirildi. Panelde Öğrencilerimizden Mihriban Çetin ve Tuğba Muratoğlu birer sunum yaptılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz, Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen " EĞİTİMİN GELECEĞİ, GELECEĞİN EĞİTİMİ'' adlı sempozyuma bildirileriyle katılım sağladılar.

Mrt

Geleneksel hayır kermesimizi büyük katılımla gerçekleştirdik.Kermes sonucunda toplanan gelir maddi durumu yetersiz olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Kermeste emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen  Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında "Kutadgu Bilig Okumaları İl Okumaları Paneli" okulumuz koordinatörlüğünde Batman Fen Lisesi,Fatma Aliye Fen Lisesi ve Kozluk Şehit Şenay Aybüke Fen Lisesi'nden panelist öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.Panelist öğrenciler sunumlarını iki oturum şeklinde yaptılar. Sunum sonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Akın ARI tarafından öğrencilere katılım belgesi takdim etmiştir. Panele katkı sunan paydaş okullarımıza,danışman öğretmenlerimize ve panelist öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları kapsamnında Batman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahfuz ZARİÇ tarafından 'Şair Abdulvahap AKBAŞ'ı Tanımak Ve Analamak ' konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Şbt

Batman liseler arası  ortantiring il yarışmasında okul oryantiring takımımız il birincisi olmuştur. Okul takımımız Batman'ı temsilen Şanlıurfa'da yapılacak yarışmaya katılacaktır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimiz tebrik ediyoruz.

Şbt

Batman liseler arası satranç turnuvasında öğrencilerimiz takım bazında il üçüncüsü olmuştur. Yarışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimiz tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuz Tarih Öğretmeni Osman ŞİMŞEK koordinatörlüğünde düzenlenen satranç turnunasında 1. olan öğrencimiz Burhan KAPLAN okulumuzu il şampiyonasında temsil edecektir. Turnuvada emeği geçen öğretmen ve öğrencileremize teşekkür ediyoruz.

Ara

Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi Dr. Ünal KALAYCI tarafından öğrencilerimize "Kutadgu Bilig" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ara

Batman İl Miili Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Kitap Okuma Noktası toplantı salonunda gerçekleşen panele İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, Şube Müdürü Faik GÜNDÜZ, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program sunuculuğunu Batman Sosyal Bililer Lisesi Öğrencisi Simge AKIN'ın yaptığı panel başkanlığını Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra BEDER üstlendi. Panelistlerden TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Yağmur PETEK, "Mustafa Kutlu Eserlerinde Anadolu İnsanı ve Taşra Yaşamı" konusunu ele alırken, Raman Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma KANDEMİR "Mustafa Kutlu Eserlerinde Toprak Sevdası" üzerinde durdu. Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Öğrencisi Yağmur ÇİÇEK, "Mustafa Kutlu Eserleriyle Ele Alınan Toplum" konusunu, Batman Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Zehra YILMAZ "Mustafa Kutlu'nun Eserlerinde Kadın" konusunu ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur YILDIRIM ise "Mustafa Kutlu'nun Eserlerinde İslam Dininin İzleri" konusunu anlattılar.

Panelin sonunda "Hikâyemizin Yarım Asırlık Çınarı: Mustafa Kutlu" başlıklı oturumun değerlendirme konuşmalarını Şube Müdürü Faik GÜNDÜZ ve Öğretmen Naman BAKAÇ yaptılar.  Panelin sonunda kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN öğrencileri kutlayıp öğretmenlerine teşekkür etti.

Ara

Depreme hazırlık çalışmaları kapsamnında okulumuz kız pansiyonunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Ara

Okulda Diyabet Eğitimleri kapsamnında Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü hemşireleri tarafından okulumuz öğretmenlerine diyabet konusunda bilgilendirme semineri yapıldı.

Ara

Değerler Eğitimi kapsamında Çarşamba günü İl Vaizi H. İbrahim Yakut tarafından öğrencilerimize seminer verildi.